Jom ikut UK

Tuesday, November 3, 2009

Soklan dari Incik Suami

 

Last sunday aku keluar dating ngan Incik suami. Xder la jauh mane pun dating nye..juz g Sunway Pyramid yg sudah tempat FEVERET aku & Incik Suami. Itu pun punca kami g sane sbb nk gune voucher JJ yg aku dapat masa Jcard Sale pada 29 Oct 2009.

Sebelum kitorg g JJ, kene la isi perut dlu kan.hehe..Di sebabkan aku yang dpt gj dlu, so aku la yg kene banjer kali ni. xper la, kate suami isteri kn GIVE & TAKE. Oleh kerana sudah lame aku kepingin nak makan Nandos, maka ini adalah hari ke-2 aku x makan nasi.. tapi melantak ayam x hengat..mau bape hari nk burn kalori tu.ahaha..da la bersukan jauh sekali..hihi

DSC00118ni menu Incik Suami..nyum nyum..[sorry lupe ape ke namanye] DSC00117 dan ni plak menu tetap aku..1 quater chicken, Mediterranean rice, jagung bakar

Pas je makan, aku g la beli brg2 Incik suami yg sdh lame x beli baru..hihi…brg ape? Oh, itu rahsia ye kawan-kawan. hehe

Selesai sudah beli brg Incik Suami, kami pun blk la. Waktu dalam perjalanan pulang tu kan, Incik suami yg bawa kete, tetiba aku tgk jari die kat idung..ahaha..aku pe lagi sakat r die.

Aku : Haa..wat ape tu? jgn buang merata2 ye!

Incik Suami : Sambil gelak, tgn selek kat aku..

Aku : hampeh, bertuah betul laki aku ni! [sambil gelak hokay!] haha

Tetiba Incik suami memberi soklan cepumas kat aku.yg aku sendiri pun xtau nk jwb ape.haha

Incik Suami : Kenapa taik idung ni masa dlm idung x bau, bila da wat kuar baru bau?

Aku : sbb taik idung tu idung yg hasilkan da tentu dia da sebati ngan bau tu.

Incik Suami : tapi nape kite x bau..

Aku : ah sudah..mane la syg tau..

Incik Suami : ape kata syg tulis dlm blog tny kgkwn syg..mane tau diorg tau jwpan..hehehe

Aku : hhmm boleh gak..nnt syg wat entry tu ckp soklan TENSI dari Incik Suami..hahaha

 

So, entry kali ni adalah permintaan Incik Suami..haha..sesape yg tau jawapan tu leh r tlg bg komen ye. Terima kasih ye kawan – kawan..eheh

7 comments:

[ Hanie ] said...

ahahaha tak terjawab soklan tu dibuatnya. mcm2 la incik suami mu itu juju :P

Hantu Ulam said...

hahaha..tau xper kak hanie..

mmg pening gak ngan Incik suami ni kekdg sbb byk sgt soklan pelik2 dr die...adeyh..

SundaeCone said...

srh incik suami bkk kitab mutaal badrin (kitab lama masa aku sek agama).kot2 de kot answer kt situ..uhuh

bak kata aku yg sempat blaja ilmu hisab ngan ilmu alam dan manusia..aku rs laa kn sbb bile da kuar da terkene oxigen menyebabkan enzim2 dlm molekul taik idung telah membiak lantas mengeluarkan sejenis bau yg dipggl bau busuk.

nape laa incik suami x tnye psl process fotosintesis.confirm dgn confiden nye aku jwb..

:P

Hantu Ulam said...

hahaha..caya la ana..nanti aku suh Incik Suami aku bace..mane tau kot jwpan ko leh die esep..trus aku zo0om ke CJ banjer ko makan ke kan..ahahaha

Anonymous said...

heE..~~~jue..aku smlm dah de dpt sign dlm mimpi...pasal soalan ko nie..p ntah mcm mana..leh lost connection plak...dia leh masuk canel jiwang plak..hohoho..

~~~~so terus ilang sign jawapan ko tue..
tapi tuela aku rasa aku yakin betul aku nak kunci jawapan cik ana tue..mcm mana ea cik jue..boleh..?..

-lan chu-92'

Hantu Ulam said...

hahaha..aku rs jwpan Cik Ana tu leh esep gak..itu aku yg leh esep..Incik Suami xtau pe cite lg..nnt aku kerah die bace blog aku ni!.

nway, terima kasih atas responce En. Chukang

Anonymous said...

heE..~~~~p kalau ko dah ckp asben ko tue pelik kan..aku rasa mesti dia ada jawapan yg leh menangkis jawapan cik Ana tue...hoho..xperla..kita wait n see camner...

-lan 92'-