Jom ikut UK

Monday, March 7, 2011

Teman Atok

 

Sabtu baru ni, aku dan AI balik Kuantan.

Abah aku da bising lame x tengok AI. Padahal raya cina seminggu duk umah mak aku.heee…

Biasa la kan atuk nenek ni memang cepat benor rindu cucu nyer.. Dia berbeza skit dgn anak sendiri. Kalau anak nak makan itu ini xder nye ngan cepat dia buat. Tapi kalo dah nama cucu, diulangi C U C U, sekarang jugak dia masak.hihi….

Kebetulan jugak last week AI ada checkup untuk 4 bulan dan inject pneumococal. So memang kene balik hometown la kan.

Opss berat AI sekarang udah 6.3kg. perghh patutla lenguh tangan ni duk dukung dia. huhu… Ini la dia hasil tenusu IBU.hihi..

Xmoh celoteh panjang, jom p lawat atok kat spital. Cian atok dah 2 bulan kat spital.

IMG00098-20110305-0900

Atok makan ubat yer. Moga atok cepat sembuh.

IMG00099-20110305-0900

Tengokla kaki atok ni dua-dua kene balut. atok da xleh jalan cam dulu.

IMG00103-20110305-1807

Best jugak landing kat atok ni. alamak peha AI da nak same besar ngan tangan atok dah. hihi

IMG00104-20110305-1807

Adik zara pun ada jugak datang lawat atok. Kami datang nak bagi semangat kat atok supaya atok cepat sembuh. Mama janji nak bawa atok g jalan2 kalau atok sembuh. yey!

 

Time ni atok x cium AI lagi. Lepas je atok cium AI, smpai sudah dia takut ngan atuk die. haha die geli ngan jambang atuk die tu. Tengok atok die je nangis selok..masuk bilik atok die pun da xmo. aduyaii…Kene tunggu ayah balik sebab ayah je yg berani cukur jambang atuk..ehehe..

5 comments:

...mommy jue... said...

kat htaa ek? sana baby boleh masuk wad ke? kalau kat hosp ampang, memang budak2 tak boleh masuk tau.. lama ayah ko kat hosp ek.. semoga cepat sembuh ye pakcik...

Hantu Ulam said...

sepatutnya mmg xleh. tapikan ayah aku da lama duk ctu. die rindu ngn cucu die. tu yg bagi tu..g pun skang condition ayah aku da ok skit. dlu mmg langsung xleh sbb duk unit kebakaran.

Mrs Nageb said...

moga atok AI cpt sembuh :)
AI dah injct pnemucocol eh..Ingat nak inject jugak..tapi busy memanjang..boleh lagi ke kan..huhu :)
:)

Hantu Ulam said...

boleh lg untie. vaksin tu untuk baby 2 bln ke atas. ade 4 kali kene inject vaksin tu. AI da amik 2 kali dah.

...mommy jue... said...

vaksin tu kat klinik kerajaan ada tak? ke kene request?