Jom ikut UK

Thursday, March 3, 2011

Derita anak watan

 

Korang ingat lagi tak tajuk ni? Aku tanya bagi sesiapa yang amik BM Sastera masa Sekolah Menengah dlu je. hehe.

Sebenarnya aku bukan nak ulas sajak Derita Anak Watan ni. Tapi aku nak cakap pasal 1 projek yang aku handle sekarang ni.

Sebelum tu aku nak btau korang yang aku ni kerja kat Co. Cha Ya Nun Alif. Paham kan? Okeh macam ni. Kat ofis aku ni hanya ada 2 org melayu. Aku dan sorg lagi kawan aku. Sekarang ni Co. aku banyak vacancy tapi masalah nye da xmo Mim Lam Alif Wau yu. Paham kan? heeee…. korang pepaham sendiri la kan.

Co. aku ni under Microsoft. Aku plak keje bahagian Support. Sangat la pening melayan kerenah customer. Tapi layankan aje. Kene marah pun telan je la kan.

Sekarang aku kene support CARLSBERG. Korang tahu x Carlsberg? Carlsberg weyhhh..Carlsberg beli SharePoint, CRM dan HR sistem dengan co. aku. Jadinya aku la yg kene support skang.

Aku juga dapat akses staff yang bekerja kat Carlsberg. Mak aih…ramai jugak Mim Lam Alif Wau Yu kat situ..aku tahu, walaupun bangsa aku tapi lum tentu  agama aku kan. Biasa dengar x org ckp camni?

Persoalan aku disini, ape hukum rezeki yang aku dpt n pekerja MUSLIM yang bekerja ngan Carlsberg ye?

2 comments:

Mrs Nageb said...

Tak berani cakap..ye lah dah outsource2 ni kan...welll,perlulah yakin ye hantu ulam... :)

Hantu Ulam said...

itula..skang ni duk set term ni jer
"Gunakan lah tanpa was-was"