Jom ikut UK

Monday, January 18, 2010

P1 Wimax

 

Hari ni aku g return P1 W1max kat jln Templer..

Haha..aku dpt gune 2 ari jer.. memula beli x dpt gune..langsung xder coverage..pastu bile da dpt gune…aku x leh buka Maybank2u nye page…hangen jugak…then donlod pun x berapa ok. Facebook pun x leh buka. aku bosan.

Tu yang ari ni aku ajak Incik Suami p return blk. Masa kat kaunter, punye la ramai yg nak return. On the way nk g tu, punye la aku n Incik Suami duk pk reason yg kow-kow supaya diorg xleh argue ngan kitorg. Tapi rupe-rupenye x yah nak state reason nape nk return blk. haha…

Sebab nye, ms aku tgh nk return tu, ade sorg Chinese Bro ni tgh HANGEN ngan staff p1. kuang kuang..dia da byk kali report yg asyik xder connection. Bila diorg dtg repair n check ok la..pastu wat hal lg..sampai p1 ni bg die FOC. pastu die ckp la..”U bg FOC pun x ada guna pada saya, sebabnya langsung saya x boleh guna. Ini apa cerita? Sekarang woo saya mahu pulang balik, U arr P1 manyak menipu saya wo0…” Siap menjerit2 lagi bro tu. Dia siap announce kat semua org yg tgh queue tu supaya xyah percaya ngan P1. haha..

pastu tetiba lak, customer service tu btau bro tu yg die kene byr RM398 lak kalo return. Pastu bro td menjerit lg kat semua org “Tgk ini P1, dia kata mau bg FOC pada saya sbb asyik xder connection, tapi sekalang wo0 saya sudah kene byr RM398, byk dr mula-mula register. aiyo0.”

Banyak hangen wo0 dengan ini P1.

haih~ nasib baik aku p return within 7 days. so x yah la byr ape2. hehe..n nasib baik dpt blk duit register p1 tu..eheh..

Jadi ade betul la jugak iklan streamix tu..waahaha…JANGAN PERCAYA PADA YANG MASIH BERLESEN P. wehehe

3 comments:

Anonymous said...

hoho..iklan nak gempak..
tapi product tak sprti yg diharapkan..
besela tue...nak tarik pelanggan..
nak untung je lebih....sekali Steamyx pun dah buat iklan balas balik kat P1..heE.~~~

-Lan-

Hantu Ulam said...

haaa tahu x per...
sebenarnya bg aku, diorg masih lagi dlm R&D

ain said...

ohh juju
kamo mengutuk P1 nampaknye
sebagai pengguna tegar p1 wimax..aku sgt berpuas hati dgn service dia..
connection xpnh yg putus..
maintain cool babe..
suke2..
mebi aku pny connection bagus disebabkan aku dok tgh2 bandar KL kot
huhu..so far wimax mmg not bad..
nak donlot segala bnde ok je..