Jom ikut UK

Tuesday, January 26, 2010

Jatuh Tangga

Huhu..sangat sakit…

Last weeked, aku balik Kuantan sebab ade wat solat hajat n kenduri skit kat umah. Ptg tu agk kelam kabut nak wat karipap n nak kemas umah semua. Oleh kerana aku kusyuk sangat wat karipap, jd kemas umah kul 6. Dah la kul 6 tu ngan aku yg x solat asar lg semua. So semenye jadi kelam kabut. Abis ngan incik Suami pun aku marah.haha..

Ye la, mana taknya aku yang cbuk nak kemas umah ngan anak buah aku..kami berdua je tau. nak kene angkat kerusi, cuci kipas, sapu sampah seme sbb dak2 nanti dak-dak Tahfiz dtg solat kat umah, boleh plak Incik Suami duk bergayut tepon. Adeyh hangen beb aku..ahaha…

Nasib baik la die pasan aku tgh hangen..ahaha..die pun amik kipas n cuci..Lepas setel semua tu, Incik Suami pun g skolah MAAHAD Tahfiz, aku pun g la mandi nk solat jemaah skali..

Aku xtau la cmner aku turun tangga dari toilet, huhu..tau tau je aku dah duk bersimpuh kat tangga last skali….waaaa…sakit wo0o..dr ank tangga ke 4 smpai da xde ank tangga aku jatuh tergolek…huhu…nak nangis tapi x terkeluar air mata, aku jadi nk tergelak..huahuahua..sampai nak bangun pun aku xleh..sib baik ank buah aku ade kat umah…terpekik la aku panggil die..

jatuh tangga

Datang-datang je die tny aku,

“Aik..nape ngan makteh ni? nape duk kat bwh ni?”, tanya Eya.

“Makteh jatuh la Ya.adeyh..sakitnye punggung makteh”, jawab aku.

“erk, nape kite x dengar pun makteh jatuh?”, dengan peliknya die tny aku.

“kamu ingat makteh ni besar sgt ke, smpai nk dgr cm buah nangka jatuh?”, jawab aku.

“hehe..dah tu nk kite buat ape ni?”, tanya Eya lagi.

“Aduyyai..angkat la makteh ni. Makteh da xleh bangun..huhu…”, ngan air mata gelak aku pun mengalir.

Pas je aku bangun, bley plak kitorg gelak sakan. Then aku msg Incik Suami [Abg, syg jatuh tangga..huhu]

Terus je Incik Suami call…

Aduyyai..aku ngatkan die kesian kan aku..hampeh die lg gelakkan aku plak…pastu die ckp, pg td abg jatuh jugak..

hahaha..aku pun gelak lg kuat kat Incik Suami..ahaha…

Then Incik Suami tanya aku, Sakit x? bley die tny gitu..aku ckp laa punggung aku lebam semua..huhu…Then die jwb, syg wat –wat x sakit la…hehe..

Hampeh nye suami..br je aku nk bermanja lebey skit..huahua..Abis citer aku jatuh tangga.~

So malam tu kami adakah solat jemaah utk Maghrib, Solat Hajat n Isyak. Alhamdulillah semua berlangsung dgn baik.

Ketika Azan berkumandang…..

DSC00166 DSC00167

Ketika membaca Ayat-ayat suci Al-Quran sebanyak 30 juzu’

DSC00168

2 comments:

Anonymous said...

heE.~~~~..nie kira ko mengalami
kejadian yg serupa ngan laki ko la
ne ea...huhu...tapi aku suka ayat anak buah ko..."Kenapa tak dgr bunyi org jatuh"...nmpk sgt ko still lgi maintain..or aku rasa ko jatuh dlm keadaan yg sungguh lemah-gemalai ala-ala penari mak yong...erk...heE.~~~

-lan-

Hantu Ulam said...

ahahha..aku pun xtau wei cmne aku jatuh...hahaha..yg aku ngat aku dgr r bunyi dgub..dgub..dr ank tangga 4 ke bwh skali..pastu leh plak aku duduk bersimpuh jer.ahaha...

lawak seh...sib baik xder org nmpak..wakaka