Jom ikut UK

Friday, October 31, 2008

..:: Dugaan apakah ini ::..

Pernah x korang rs di abaikan?

aku xtau sama ada ini adalah hny perasaaan aku atau ia2 benar2 terjadi pd aku..aku rindu pd die..tp lame2 aku jd benci sbb aku x di hiraukan.. aku phm masing2 ade keje perlu di siapkan.
tapi itu kalo time bekerja. mcm mane plak kalo bkn time bekerja??

aku phm..die ade family die..aku pun ade family aku.. tp bile blk kg, even cbuk mcm mane pun aku, aku ttp call n msg die. bile aku bg sms..x di reply.aku fikir mungkin die terlalu sibuk..aku biar kan. smpai la aku da nak tidur..aku tepon die lg..tp die sibuk nak pergi ctu la cni la..so letak la fon tu. aku berharap die akn call aku blk..tp harapan aku hny tggal harapan.

bgn pg aku msti check tepon aku, kot2 ade sms or miskol dr die. tp xder.. air mata aku mengalir dgn begitu senang skali..aku rindu kan die. ini bkn kali pertama die buat mcm ni. aku dah semakin bosan di perlakukan sebegini. hidup aku da x keruan bile jd camni. nak p ofis pun x lg bersemangat. keje byk tertangguh..

salah ker aku kalo aku bengang? setiap kali aku call ade je alasan suh aku letak blk fon. aku slalu tggu call dr die smpai aku tertdo... tp harapan aku semua nya musnah.. aku x tahan...air mata jgn la kuar kat ofis ni... aku malu....

ape harus aku buat:(

5 comments:

susu dalam botol said...

awak. kita ada pengalaman nak cerita dgn awak.

masa mula-mula kita kenal dgn adi, kita pun macam itu. adi jenis macam busy sgt dgn wedding bila weekend. susah juga tau kita nak faham. kadang-kadang pagi kita sms, tghari baru dia balas.

tapi lama-lama, kita dah biasa awak. kita macam dah terikut2 dia. kadang2 sehari sms 2 kali je. pastu b4 tidur baru call. borak2.

tp dlm kes awak, ta patutlah bf awak macam langsung tade masa utk awak. kadnag-kadang kita perempuan sms "good morning sayang atau i love you" pun dah cukup kan? :)

cuba awak ikut rentak bf awak pulak. tengok dia terasa ke tak.

tp ini pendapat kita je eh awak. kita pernah buat entri psl ni. cuba awak check.

Miss aiza said...

1st of all, laki mmg gtu. Trust me juju, tu sbb aku ok je, korie balik kampung pn die kesitu kesini, aku tak halang dan aku pn jarang sms atau call die masa die kat kampung.
Pada kte, maybe ko rasa die tak ingatkan ko bile ke sana ke mari, tp bile die ke hulu hilir, tetiba nampak pakwe-makwe of coz die ingatkan ko. Bile kte ngan family pulak, die akan kasi ko peluang tuk bersama family ko, kasi ko masa seada adanya tuk sembang ngan mak dan ayah ko. begitu jugak die, kte kasi can. DUnt push so hard. Ada sorang blogger, lepas kawen die rindu sgt ngan mama die, selalu balik rumah mama die, masa blom kawen selalu nk kawen cepat.

Macam hidd cakap, ikut rentak die, nape harus kena ada "rules" dlm perhubungan?. tetapkan sume bende, ada bende kena ikut tak semestinye kena ikut bende yang patut.

Cik Oren said...

susu dalam botol: betul ckp awk. dpt 1 sms pun da ok. nak2 time bgn tdo. then sy reply, sy x kisah die reply ke x pastu. tp sy x tau la fon sy yg prob ke fon bf sy yg prob. sms jrg dpt.uhux

miss aiza: betul dlm perhubungan x perlu ada "rules". aku x pnah halang die nak p mane2.aku x nak call die time die kat kg sbb aku tau die mmg bz bile kat sane. aku akn tggu die call tp die x call..uhuhu.bile aku call time nak tdo..aku frust..:(

nway thx to uol bg suggestion:)

Anonymous said...

uuurrrrrmmmmmm.......(big sigh!!!) i'll pray for your hapiness.....let it be, if he means for you, he will come to you.....dont make your heart and life full of sorrow and sadness because of a guy...dont give all ur heart to someone, u cannot stand by urself anymore if anything happen to u....

Cik Oren said...

thx for ur advice. its very meaningful for me.