Jom ikut UK

Thursday, October 23, 2008

..:: What a BaD Day ::..

sorry x update blog semlm..semlm aku setgh hari kat hospital MINDEF utk tgk kgkwn seperjuangan aku present system utk kegunaan spital tu..

blk dr MINDEF da kul 4++. kitorg lepak jap then blk umah...We have a big suprise bile tb kat parking umah...

oren: Nad mane kete ko ? aku pelik sbb parking kitorg ttb jd kosong..
Nad: aah la..mane kete aku..nk nangis da nih..
oren: (dgn nada pelik) sape nk amik kete ko Nad? kete kunci x pg td?hish kancil je pun..xkan mau di curi jugak..
Nad: cmner ni..da la tu kete ayah aku..
oren: sabar2 jom kt p jmpe security guard.

bile je g kat security..diorg slamber je mcm x rs bersalah.bile tny cctv, leh plak die ckp da rosak 3 minggu..hampeh punyer security..die suh Nad isi form kehilangan.then suh kitorg g balai polis Desa Mutiara..

Aku suh Nad inform family die, kot2 leh tlg cari gune perubatan tradisional..aku pon mntak kebenaran mntak tlg dr ayah aku...

Waktu otw g Balai, aku pon nyaris xcident kat traffic light dpn Tesco tu..cuak gak aku...ye laa tu la balasan, sbb aku doakan semoga org yg curik kete Nad tu xcident tp dgn harapan kete Nad x der ape2.uhux..So the moral value is..jgn la doa kan kecelakaan org lain..biar pun die mencuri ke ape ke...x baik..nnt kite sendri yg kn dlu..uhuhu..

semoga kete Nad akn jmpe blk..cian die..sama2 doa ye kwn2..amin.

Balik dr Balai da kul 8++.cian Nad x berbuka apa2 lg..aku lak..terasa mcm nk demam la plak..Family Nad dtg dr Sg Buloh and Kak Izma tuan umah ku yg baik budi pun dtg nk jenguk kitorg..ye la memasing kan terkezut..

kitorg sembang punye sembang, rupe nye abg Mat hb Kak Izma, berselisih ngan org curik kete tu.die cam pelik jugak la ada org laki Hitam yg bw kete Nad tghari tu..sbb die dtg umah aku utk repair paip umah..tp die pun cam berat je mulut nk call kitorg..seme tu terjadi dgn terlalu pantas..haih~

tutup case pasal Nad.nnt kt smbg kalo ade update pasal kete die k.

Bgn je dr tdo..aku rs pns sgt bdn ni..hidung pun da tersumbat..batuk cm nk muntah..haih..nk p keje ke x nak..uhu..last week da la byk hari da mc..dtg je la..bkn byk keje sgt pun..hehe..

ni aku da dpt 1 package demam sbb selsema n batuk ada skali...jgn blood pressure aku low da la..da la sabtu ni aku mau pigi TRG utk p tgk wedding CFU..uhux..harap2 aku smpai la sana...jgn la demam gueh melarat..

sok..sek..sok..sek...tisu da nk sekotak abih..huhx

2 comments:

iewaamir said...

juju...nad missing her car ? biar bnr !! wahah giler tul ..CCTV plak rosak siot jer kan..ape jadah ada security kan...eisk tkt la pulak akak...!!mn2 pn dh xselamat...

Cik Oren said...

tu laa..aah..security guard ctu mmg bongok..uhux