Jom ikut UK

Tuesday, January 18, 2011

Kisah EBM

 

Dek kerana kebizian aku di ofis, maka timing aku mengepam susu utk AI slalu lari.

Pagi b4 aku anta AI ke sekolah, aku akan BF die kenyang2. Time tu lebeh kurang kul 8.30am.

So bila di ofis sepatutnya masa utk mengepam

Pagi: 10.30 am –11.00 am

Ptg: 2.00 pm- 2.30 pm

Kalo free baru pam pukul 4.00 pm – 5.00 pm (optional)

 

terukkan timing utk aku pam susu. Seyes aku x dapat punctual sbb ade je meeting itu ini yg aku x dpt excuse..Aku nye t**** ni sakit xyah nak cakap la. Tapi camner nak bg excuse kan.huhu..Dalam hati duk doa jgn la susu aku tetiba kering bila aku nak pam jap gi..

huhu..korang tau nape aku doa camni. Sejak timing aku x betul ni, korang bygkan sekali aku pam utk kedua2 belah t**** aku hanya dapat 3oz je utk AI. Ya Allah mmg aku sedih sgt. Kekdg nak menitik air mata aku ni.

Sudahnya aku asyik ko AF la ngadu..aku cube utk ikut timing..tp skang ni bz sbb duk kejar dateline je kan. g 1 plak raya cine ni ofis aku cam bese la akan tutup 1 minggu. So utk elak segala kemungkinan kitorg kene siapkan keje dgn cpt b4 raya cina..huhu

Aku x ckp tgn dah ni. mana nak pam susu, mana nak wat keje, mana nak QA and mana nak reply emel client.huhuhu..

Skang ni mmg aku tgh multitasking, diwaktu aku tulis blog, aku tgh pam susu utk AI dan juga tgh pk ayat utk reply emel client.huhu

p/s: Doakan aku semoga susu aku tetap banyak utk AI. aminnn

8 comments:

xeea said...

dah try power pumping?
ok tak?

jgn stress sgt, nti makin surut. aku pun timing selalu lari. tp nak tak nak, kena jugak make sure dapat at least 18 oz sehari. pulun jugak la.

mama aisar said...

juju....petua org bagi kat la ..diorng ckp jgn stress...pastue mase ko pam...ko bayangkan Al tgah menyusu..insyallah..susu yg akan byk keluar....chayok2 k..

Hantu Ulam said...

xeea - lom try lg.esok try. last week xleh nk try coz emergency blk kg.huhu

mama aisar - aah ari tu ade org bg kat aku.n aku tiap ari amalkan.huhu..tp cam x jd la ET.huhu.

LiErOSe~QiEmi said...

weh, ko tak leh stress.. klu stress mana nak kuar susu tu.. ko kena fikir susu ko banyak.. ko nak bagi kat anak ko.. insyaallah kuar.. aku ni sampai sekarang bf lagi anak aku tu weh.. takmo stop pun dia

Hantu Ulam said...

itu la yg aku slalu buat wei.hhuhu..susu mmg ade, tp xder la skali pump dpt sebotol.huhu

bunga_ros said...

smg hantu ulam kuat semangat dan tabah tuk teruskan BF baby.. klu ader time free je pam yek.. Dan cuba pk yg baik2 je ek.. InsyaAllah.. cayuk2!!

ainiyah said...

as long ade free,leh pump.guna kain tutup & pump dpn pc pon ok.insyallah susu tak susut kuantiti.ade rezeki utk anak.

Hantu Ulam said...

bunga - thx bg semangat :)
ainiyah - aah skang wat camtu la. thx nway :)