Jom ikut UK

Tuesday, July 26, 2011

9th Month Old!

 

Sungguh cepat masa itu berlalu. Aku begitu mencemburui masa.

Anak dara aku sudah 9 bulan hari ini.

Sebenarnya aku tidak perasan langsung yang hari ini sudah 26 hari bulan. Tadi masa nak hantar semua kerja aku, tengok tarikh kat komputer aku 26!

MashaAllah, macam mana la aku boleh lupa. Encik suami pun lupa jugak. Ye la, semua tengah sibuk nak siapkan kerja dan kepala duk fikir pasal lori pasal barang-barang nak pindah.

Waaaaaaaaa

Banyaknya yang nak difikirkan. Maafkan mama ye sayang.

Okey, abaikan semua ini dulu. Perkembangan AI sekarang.

  1. Gigi baru 3 batang. 2 bawah dan 1 atas. huhu..x sanggup rasanya bila dia nak tumbuh gigi. Demam sampai cecah 39.6 C. Risau woo
  2. Merangkak sangat laju!
  3. Sudah meniti di meja, kerusi, katil dan dinding untuk berjalan.
  4. Dah faham maksud “SLEEP”. hihi…aku cakap SLEEP je, pasti terus baring dan dia dah x berani dah nak angkat kepala. haha..gila garang aku ni! xper, demi masa depan dia.hihi..ade kaitan ker?
  5. Dah pandai main pinggan mangkuk aku kat dapur. Aku memasak, dia juga mahu memasak. Sudahnya aku belikan barang masak-masak untuk dia. Baru dia x kaco aku dah.
  6. Dah pandai tunjuk kalau dia nak kan sesuatu. Kalau kita x layan, alamatnye ko tahan la telinga dengar dia menjerit! nyaringgggg giler!
  7. SAYANGGGGGGGGGGG…maka AI akan nga nga mulut luas-luas dan cium pipi kita lalu dia menjilat pipi kita…waaaa itu la cara AI cium.hahaha…lencun weyh!
  8. Naik kereta, cbuk nak duduk kat seat driver. Sebabnya nak main WIPER dan Signal. adeyh! Pantang weyyyhhh…air wiper tu kering dek kerana AI rajin cuci cermin Smile with tongue out
  9. Bab makan plak..macam biasa laa, aku rasa makin berselera kot..hihi

 

Itu jer kot yang terbaru pasal AI. Harap xder yang tertinggal la..

Gambo AI yang terbaru? nanti la yer, aku post gambo AI sbbnye seme pic da msk external HDD. Aku kan da nak chow, so pc dah clean up lol.huhu…

3 comments:

aizamia3 said...

seronok tengok anak membesar depan mata.. ;)

Mamamya said...

wahhh..seronoknya baca perkembangan si comel nih....firas blm ada progress lagi selain meniarap n pusing arah jam... ;) minggu depan dah masuk 7 bulan tuh....berat bontot lah bujang nih...

Ulam Kerdas said...

aizamia3 - aah kak. alhamdulillah semua perkembangan AI dapat saya lihat. :)

mamamya - hihi 7 bulan tu..dah x lame da nak explore macam2..firas baby boy, lagi byk die nak xplore dr baby girl..so akak da kene standby ni.ehehe