Jom ikut UK

Tuesday, November 16, 2010

Tumbesaran Anggun - Part 1

 

Sudah lama aku x jenguk Kerdas Busuk ini. Sejak jd mak ni, aku mmg bz dengan Anggun. huhu

Sejak kelahiran Anggun, dia  memang suka berjaga mlm dan siang hari plak die akan tdo sepanjang masa. Buatla bising mcm mana pun, basahkan muka die ke, basuh berak dgn air sejuk ke, anak bertuah aku ni mmg xkan bangun. huhu…sebab die nak cover blk mlm yang die berjaga tu kan.

Oleh dengan itu, siang hari pun jadi lah malam buatku dan Anggun.huhu…Alhamdulillah, sejak ayah Anggun dah pergi Offshore ni, masa untuk Anggun berjaga pun da berubah. Maybe die pun faham kot mama die nak kene jaga die sensorang. Kadang-kadang kalo aku x larat, memang aku pass Anggun kat mak ayah aku. Itu pun kalo aku dah kritikal memang x tahan la kan.hehe…

Setakat ni jaga Anggun x susah. Dia x byk kerenah. Susah utk dia nangis melainkan nak susu dan ketika die berak. hihi…memang lawak pada mulanya. Aku ni beria bangun dengan Incik Suami, ye la Anggun nangis sampai merah menyala muka dia, kami ingat die nak susu tapi bila bagi susu die tolak. Pujuk-pujuk pun die xnak. Sekali dengan Praaaaaaaaaaaakkkkkkkkk pastu die terus pengsan.hihi…Sejak dari itu, baru la aku tau die nangis cam tu sebab die nak teran berak. hihi..lawak sungguh anak aku ni.

Oklah, xmo banyak berceloteh, korang layan pic Anggun ye.

4 hari di dunia

IMG00133-20101029-1043

7 hari di dunia

IMG00160-20101101-1544

9 hari di dunia

IMG00167-20101103-0014

 21 hari di dunia

IMG00221-20101115-1222

Hari semakin hari, aku dah semakin geram dengan anak dara aku ni.hoho…

P/S: Majlis Cukur Jambul & Akikah Anggun akan diadakan pada 19/11/2010 – Jumaat di Sha’s Cafe, Kg. Selamat, Kuantan. Kepada rakan blogger, sahabat handai yg berada di Kuantan atau yg ingin hadir, saya berbesar hati menerima kehadiran korang :) supaya dapat memeriahkan lagi majlis InsyaAllah.

2 comments:

Mrs Nageb said...

anggun,kamu memang sanggat anggun,auntie sangat geram :) be good girl ya dear :)

Hantu Ulam said...

thanks anty...nnt Anggun leh jumpe Marissa kan tuk wat kwn :)