Jom ikut UK

Monday, September 14, 2009

Makan Jering Kentut Bau Petai..

Harap maklum, tajuk di atas tiada kene mengena dengan apa yang aku nak citer kan..

Semenjak 2 menjak ni bila tarikh akad nikah aku semakin hampir, bertubi-tubi dugaan aku dan Incik Vespa kena hadapi.

Alhamdulillah, segalanya aku hadapi dengan hati yang tenang dan aku redha dengan segala ujian Allah.

Tapi aku ada 1 perkara yang betul2 merisaukan aku. Iaitu aku masih x terima Surat Kebenaran Negeri untuk bernikah.hoho..cuak seh..aku takut je nnt, kenduri aku da berlangsung tapi sebenarnya nikah aku x lagi..ye la, mana x nya kenduri x leh nak posponed..huhuskang leh tawakal je..aku harap aku dapat hari ni..

Skang leh katakan setiap hari aku akan menelefon mak abah aku.huhu..ye la, tetiba rasa cam terlebey manja la plak,risau itu ini aku mesti nk luah kat mak n abah aku. Nasib baik mereka memahami keadaan aku. Segalanya mereka selalu suh aku perbanyakkan mintak dengan Tuhan moga segalanya berjalan lancar. InsyaAllah..

Dalam aku menghadapi pelbagai ujian, masih ada kabar gumbira yang aku terima..ehehe...yuhuu tahun depan aku akan dapat lagi sorang anak buah..wah, sungguh seronok.leh katakan 1 family aku seronok sangat. ye la, mana kami x seronok.huhu. sudah 5 tahun xder baby dalam umah kami. aku rasa anak buah aku yang bakal lahir tahun depan ni sangat spesel. ye la, kaklong aku dah 13 tahun x melahirkan anak, sepanjang itu dia makan ubat perancang. Doc pun termenung panjang macam mana kaklong aku bley pregnant. hihi.. 13 tahun makan ubat perancang, tapi anak buah aku masih berjaya menembusi..huahuahua...KENTAL weh!

So skang kaklong aku tengah mabuk-mabuk manja la..ehehe..cian dia..hilang la nk g SLIM WORLD..ahhaa..time tu xtau yang die preggy..sebab die ckp die da gemuk..asyik nak makan je..skang amik nak rupenye die pregnant..wehehe..

Moga segalanya akan berjalan lancar dan selamat. amin

6 comments:

SundaeCone said...

wah...best gilerr..same le dgn den ni haa..

ppsstt...tgh tunggu anak buah dr ko lak..mesti comey cm aku.wahaha..=))

Hantu Ulam said...

hahaha...siot ko ana..insyaAllah ade rezeki..tahun dpn keje aku collect duit raya ngan ko,ed n momo...ahahaha

Mr Dino said...

adeh... dah kejar ker tok kadi? tanye ape lagik borang nak sign?

Hantu Ulam said...

borang seme dah sign.skang tggal tggu surat kebenaran nikah dr Trg n nk anto ke JAIP je lg..huhu.

din da dpt surat kebenaran bernikah ke?

susudalambotol said...

tahun depan tambah lagi sorg lah list kena bagi duit raya kan? :)

Hantu Ulam said...

aah tu la..heheh...raya pun lg meriah ngan budak kecik ;)