Jom ikut UK

Monday, June 8, 2009

..:: Sangat Penat.. ::.. [updated]

[aku & moksu],[tok mek & aku],[aku & De]
Fuhh...aku rasa sgt penat ari ni...ye la, mana x nyer semalam kul 10.00 pagi aku bertolak dari Machang n smpai kat USJ pukul 7.00 mlm..waaa...10 jam aku dalam kete je..aku nak bawa kete, kazen aku x bg..wehehe..sbb pakcik2 aku da pesan kat die jgn bg aku bw kete..ahaha..kalo x abih da aku race abis-abisan punye la..n xder la kul 7 mlm br smpai kan..huhu...

Rabu lepas, pas keje aku trus bertolak blk ke Kelantan, sbb esoknye kazen mak aku kawen n Jumaat lak Maksu aku kawen..wehehe..sepanjang perjalanan aku juz tdo je, sbb pakcik aku yg drive..ehehe..best2..

Kami blk ber4, iaitu aku, kazen ku [Hafiz], pakcikku, n kwn aku [Lina].memula tu..aku n lina sembang x hengat n xtau bile kitorg tertdo..hehehe..

Ni nak citer pasal kenduri kat Kelantan..giler r..first time aku g kenduri xder meja makan..gila KENTAL gitu..da la smpai dgn keadaan yg sgt lapar...tup2 umah pompuan tu die hny sediakan lebey kurang 20 biji kerusi SAHAJA okey.mak aih..aku n mak aku da saling berpandangan dah..ape lagi...rebut merebut kerusi la..oleh kerana aku lapar..aku da x peduli org lain..smpai je umah pengantin, aku terus amik nasi n lauk2..makan kat bwh pokok NYIUR..hehe..risau gak kalo buah NYIUR tu gugur..mati gueh kat ctu..tapi alhamdulillah, aku masih lagi bernafas.hoho..

makcik2 aku ape lagi start bising la..ye r, ssh nak mkn menatang pinggan camtu..dgn bw handbag memasing nyer..adeyh..yg paling cian sedara aku yg lelaki r..terpaksa mkn dgn duduk bercangkung..wohoho..mcm nk BERAK jer..wahaha...Oleh kerana, Tok Su aku ni hangen x hengat...die dgn selamber je p marah tuan umah tu...sbb x siapkan kelengkapan kenduri..kitorg da la dtg dr jauh...ade plak wat kenduri CIKAI camtu jer..lepas die marah..terus die blk..sbb die malu ngan kitorg sume..ye r, pdhal die da bg duit utk kenduri, nape leh KUPIK BANGA[KEDEKUT] nak wat makan..tensi tensi...

Sudah je mkn, aku terus blk umah makcik aku kat Machang.mlm tu plak maksu aku akn dinikahkan..maksu aku nikah kat masjid..haha..On tat nite, ada 4 pasangan yg akan di nikahkan. maksu aku dpt no last.so kene la tunggu org lain dlu la kan..ada peristiwa kelakor tau..wahaha..

kalo x silap aku pasangan no 3. tiba je turn laki tu nak dinikah kan, aku rs die terlalu TERUJA kot. belom sempat tok kadi nak nikahkan die, baru je salam die trus ckp AKU TERIMA NIKAH bla bla.....hahaha..lawak seh.Tok kadi lak terkejut.sbb die x ckp ape2 lagi..hahaha...laki smpai 6 kali kene akad nikah..yg no bape ntah..die da panas sgt..peluh2..tetiba mak die sound org ramai kat masjid tu.."DIYE GOK..NOK GEGE GI LUAR NUH"..Dgn maksud ..Diam la,nak bising gi keluar.pastu bley plak pengantin laki tu sahut ''HOO..TAHU GOK EH..NI AKU TOK LEH NOK NIKOH NI..''hahaha..aku n sedara mara aku terkejut r..bley plak die salahkan org lain..pdhal die yg cuak x nak ckp..Nak tau, padahal kan Tok Kadi tu da siapkan skrip tau utk die ..tp still jugak x leh sebut..adeyh...Sib baik, suami Moksu aku 2 kali jer..wehehe...dan terus sah kd suami isteri..SELAMAT..

ops..ari ni aku lupe nk bw gambo la..tgk la esok ke aku upload gambo wedding moksu aku ye..Actually, byk alkisahnye masa aku kat Kelantan..nnt la kite smbung lg k.ni nk smbung wat koje..hehe..chow sin chi..:-*

[Amar],[kanak2 rebina], [alin & aku], [Si spesel Afiq]

[aku & aunty Pdah], [Si spesel Afiq & aku], [mok Ipah, makNdak, De], [De, Kazen mak aku, mak, Kazen mak aku]

[poksu & moksu], [cucu pompuan tok ayah], [mak , aku & pengantin]

Moksu & Poksu

futnot : nak tau nape aku ckp Si Spesel Afiq? sbb bg aku die mmg spesel. Dia bdk HIPERACTIVE yg sgt comel n rapat ngan aku. Dia jarang main ngan dak2 kecik lain..besenye die main sorg je..mmg xske di ganggu. G satu, mmg ssh nak dgr sore die unless org tu rapat ngan die. Dia ckp sangatla perlahan n lembut jer.cam pompuan..hehe..so tat y la aku ckp die spesel.

3 comments:

xeea said...

aku ari tu pun terkejut beruk bila pi kenduri kawen kat ganu takde meja makan. tak reti weh nak mkn menatang pinggan.

slambe je aku duduk kat meja makan pengantin. nasib baik mase majlis kat umah cfu dulu tak buat camtu. heee

tp btol gak. kat kelantan kan, duit kenduri, org sebelah kena bayar. at least, bg meja utk rombongan pengantin jadiklah. penat org dtg dr jauh. huu

ape boleh buat, ju. lain padang, lain belalang. lain orang, lain ragam.

susudalambotol said...

yg pasangan no. 3 tu dia igt tok kadi dah tak payah nak lafaz ape2 lagi ler tuh.

Cik Oren said...

xeea - tu r pasal babe.patut r aku tgk member2 aku org klantan, slamber je decide nk kawen bln depan..rupenye diorg nye kenduri XPRESS babe.diorg nye procedure nk mohon nikah pun sekejap jer..semuanya leh setel dlm ms sehari..seyes babe..

susudalambotol - hahaha..tahu xper..bley plak die p mrh org lain sbb die xleh nk lafaz akad nikah tu. nak tau tok kadi wat skrip pendek je tau kat Kelantan...cmni bunyinye "Aku terima nikahnye dgn mas kawen yg tersebut"..huahuahua..gile ringkas kan..