Jom ikut UK

Thursday, August 19, 2010

9 hari sudah kita berpuasa

Alhamdulillah, setakat ini aku x ada kesulitan untuk berpuasa. Baby aku pun sihat je.

Cuma bila da nak dekat waktu berbuka tu, mula laa die mengeras bagai. Maybe mogok ngan mama die sbb lapar kot. hihi..

Kalau lepas berbuka jer, dia akan menari-nari bagai. Kelakar plak aku tgk perut aku. Kekadang aku nampak die berpusing 360 darjah. Ajaib kan..Seronok dapat main ngan baby yg masih dalam kandungan kita.

Aku setiap hari lepas je solat maghrib, akan landing kat atas sofa sambil main perut aku yg bulat. Bila aku main pusing2 dengan jari aku, pasti tangan baby aku akan ikut je ke mana arah jari aku. hihi…die geli kot. Aku rasa la…

Tapi bila aku panggil Incik Suami untuk tgk pergerakan, secara automatik die akan diam. ekeke..aku pun x paham. Dia malu ke takut ke ape kan. Jarang-jarang sekali la Incik Suami dapat tgk dia main tendang2 ngan aku. ekeke…bley plak gitu kan.

Tapi lain plak citer kalo aku peluk Incik Suami, pasti la baby ni tendang ayah die. ahaha…Kalo tido tu, memang xleh pandang Incik Suami la. Dia akan menendang sampai kita nak tdo pun x bley. hoho..Macam die jeles pun ade gak kan. ekeke.

Esok aku x bley pose sbb esok ade appointment ngan doc utk injection ke 2 untuk kancing gigi..huhu…Tapi ade org btau aku walaupun amik Injection still bole pose. Betul ke?

Maka dengan itu, lompong la puasa aku sehari untuk Ramadhan kali ini. Harap nye sehari je la kan. Thn depan lagi ssh nak ganti sebabnya aku nak BF anak aku plak..huhu

Update

Tadi aku da amik 2nd ATT dan jugak yang terakhir. Tak tahu la kali ni bape lame akan merasa lenguh tangan kiri ku ini. Untuk yang 1st ATT ari tu masa 30 weeks, seminggu jugak la tangan ni lenguh.huhu...Sebelum aku nak inject tu, aku tny doc puasa aku ni batal x? ye la, aku pun x pasti jadi aku tetap puasa walaupun ramai yang btau puasa batal.

Tapi Doc btau, puasa aku masih sah dan masih boleh diteruskan..alhamdulillah. Niat aku nak puasa penuh tahun ni insyaAllah termakbul...amin

5 comments:

Anonymous said...

hoho...dia takut kot ngan papa dia
tue yg dia megeraskan diri kat dlm tue....

-Lan-

Hantu Ulam said...

haha..ye kot chukang..asben aku pun ckp cmtu..dgr sore ayah die pun die behave je..

harap-harap kuar nnt pun cmtu..die kene tkt kat slh sorg kan..ehehe

Anonymous said...

yeah that rite,,so dlm hal nie..aku rasa ko akan jadi penenang asben ko la nnti..anak ko mesti selalu g kat ko...mengadu..mcm aku ngan mak aku..~~~hee.~~

susudalambotol said...

chomelkan Alfiy? Baru tengok gambar je :D

Hantu Ulam said...

aah hidd..comel sgt..pipi die boolat n mulutnye sangatla kiut miut. sangat geram sama itu budak :D