Jom ikut UK

Tuesday, March 9, 2010

Makan x lalu, tdo x lena dan mandi pun x basah

Sejak akhir-akhir ni kesihatan aku x berapa stabil. sungguh memenatkan. Makan aku pun x lalu. camner yer…

Tgk mknan pun aku da xmo. puas la Incik Suami aku paksa makan. kadang aku rasa nak nangis je bile kene paksa makan. hahaha sabo je la kan…

skang ni jugak aku ni sangatla pelupa. kalo kuar g jalan, kad parking slalu aku lupa kat mana aku letak. pastu mula la Incik Suami pun da start bising. dan aku pun da start nak nangis. haiya cam mengong je aku rasa.

Minggu lepas, aku teringin sangat nak makan Durian Pancake. haih ni seme gara-gara Puan MOMO la yang ngajo aku makan. ahaha..skang ni kalo ape yang aku nak x dapat, mula la muncung aku da naik se depa ngan Incik Suami. Oleh kerana, Incik Suami pun tarak tahan ngan perangai aku, dia layan kan jugak lah kan Isteri dia yang banyak kerenah ni. hihi…

Aku siap plan lagi, memula kita pergi Myden, then kita g makan, pastu g Midvalley (beli durian pancake sahaja) then kita g Puchong amik facial wash. Adeyh, masa singkat jer. dah la kuar dari umah da kul 8 mlm. cube korg tgk aku nye plan punye la panjang berjela. wahaha..

Sudahnya, lepas je makan aku rasa amatlah penat. aku ajak Incik Suami pulang ke rumah. ahaha…Punye la Incik Suami gelak sakan kat aku. hampeh tul. ye la nak wat camner aku da penat. dan betulla kata pepatah itu, Kita hanya boleh merancang dan hanya Tuhan saja yang boleh menentukan. ahahaha…

Semalam, Incik Suami decide untuk pulang ke Melaka sebab ade perkara yang masih lom di setel kan lagi. Tapi sebelum tu, Incik Suami tanya aku dlu bagi die pulang pukul berapa. ahaha..aku pun menjawablah, lepas kite g beli durian pancake baru abg boleh pulang. Boleh kan? Incik Suami pun iyer kan sahaja. mungkin die pun da kecian kot tgk Isteri die mcm hape je bile x dpt mkn durian pancake dan die pun xtau cmner rupenye durian pancake itu. haha..

Sesampai aku kat Ikano semlm, punye la semangat sanggup meredah jem selepas balik kerja terus ke Damansara.hihi. Aku terus je menonong mencari kedai Durian Pancake. Perghhh…aku rasa hepi sangat-sangat. Bila sampai je kat Stall Durian Pancake tu, tetiba Incik Suami “Ini je ke yang sayang nak? dari jauh kita datang, semata-mata mende ni?” adeyh…aku pun menjawab la “aah. ini jer.” Incik Suami lagi, “kalo abg tau abg bawa sayang g makan durian je trus..” huahuahua…aku dalam hati da nak nangis dengar kata-kata Incik Suami..

Oh tidak…mengapa aku begitu sensitip sekarang….

semalam juga, aku da masuk tido awal-awal sebelum Incik Suami pulang ke Melaka. Hati ini macam x sanggup je tgk dia tinggal kan aku..sob..sob..sob…aku pun xtau pukul berapa aku lena…huhu…

Begitu lah hidupku kini….

4 comments:

aJLeaa said...

ngidam mu dah lepas, ngidam den ni x lepas2 lg....dah lerrr mlm td ade 'org tu' asik sebut2 je, sib baik lum de baby, kalu idok meleleh laaaa air liurnyeeee.....kejam

Hantu Ulam said...

hehe..sape kah 'org itu'? ehhehe

susudalambotol said...

haih, rutin kita semua pada usia skrg dah tak seringan dulu. tunggu dah tua nanti baru ada byk masa terluang sebab semua tanggungjawab dah lepas.

Hantu Ulam said...

aah betul tu hidd...makin ari keje pun bertambah...masa utk update blog pun da xder..hoho